Üniversite Rehberi

Açık öğretim Sistemi Nasıldır?

Anadolu Üniversitesi ve Açık öğretim Sistemi

Açık öğretim Sistemi Nasıldır?

Açık öğretim sisteminde üniversiteye örgün olarak devam etmeyip, sınav zamanlarında katılarak eğitim alınır. Açık öğretim sistemi bazı bölümler için oldukça faydalı, bazı bölümler içinse pek bir anlam oluşturmamaktadır.

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi bazı üniversiteler açık öğretim sistemi ile eğitim vermektedir. Yaşça ilerlemiş ve okumaya devam etmek isteyen ve ya okula bazı sebeplerden dolayı devam edemeyen öğrenci yaştaki gençler için doğru bölüm tercih edildiğinde oldukça faydalı olabilmektedir.

Bu sisteme geçiş yaparken hangi üniversiteye kayıtlıysanız onun web sitesinden adres ve kişisel bilgilerinizi güncellemeniz gerekir. Buradaki bilgilere göre sınava giriş yerleriniz düzenlenecektir. Bu çok önemlidir.

Örneğin Mali Müşavir olmak istiyorsanız 4 yıl boyunca örgün eğitim alarak sınıflarda eğitim görmek yerine açık öğretim kanalıyla eğitim alıp hem mesleki işinizi yaparak hem de okulunuzun devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bu sizin için daha faydalı olabilir bunun nedeni ise çalışırken kendinizi geliştirmiş olacak, aynı zamanda açık öğretimden mezun olup mali müşavirlik stajına daha hazırlıklı başlayacaksınız. Tabi ki açık öğretim daha iyi demiyoruz ancak iki sisteminde kendine özgü artıları ve eksileri vardır.

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi birçok açık öğretim ile eğitim alan öğrencinin kayıtlı olduğu okuldur. Güz dönemi vize sınavları aralık ayının 2. haftası, final sınavları ocak ayının 3. haftası içerisinde, Bahar dönemi vize sınavları nisan ayı 3. haftası, final sınavları haziran ayının 2. haftası içerisinde yapılmaktadır. Bu tarihler yıllara göre birkaç gün ileri veya geri esneklik gösterir.

Anadolu Üniversitesi sınavlarında başarılı olmak çokta zor değildir. Ancak yine de çalışmanız gerekir. Dersi geçme notunuzun 30’un üzerinde olması yeterlidir. Harf notunuzun belirlenmesi tamamen çan sistemine bağlıdır. Sınava girmiş olduğunuz sınıf ve ya okulun not ortalamasına göre harf notu alacaksınız. Bu sizin dönem ortalamanızı oluşturacaktır.

Açıköğretim Sınavlarına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Araştırmalarımıza göre sınavlarda en çok çıkmış sorulara çalışanlar başarılı oluyor. Sınav sorumluluk üniteleri oldukça fazladır. Vize sınavları için ilk dört ünite, Final sınavları için ise 8 ünitenin tamamına çalışmanız gerekiyor. Bu üniteler oldukça fazla ve çalışan arkadaşlarımızın kısıtlı zamanda bu derslere zaman ayırıp tek tek çalışması oldukça güç.

 

Bizim size tavsiyemiz sınavlara girmeden önce son 3-5 yılın çıkmış sorularını çözmeniz onları analiz etmenizdir. Bu şekilde kısa zamanda doğru odak noktası oluşturacaksınız.

Bunlardan farklı olarak Murat ve Deha yayınları gibi dış kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Ancak üniversitenin kendi yayınlarından faydalanmanız için AÖF sistemine giriş yaparak bilgilere oradan PDF formatında erişebilirsiniz. Anadolu üniversitesi kâğıt israfı nedeniyle son iki yıldır kitap vermemekte.

 

Anadolu Üniversitesi Sınav Ücretleri Nelerdir?

Sınav ücretleri kayıtlı olduğunuz üniversite bölümüne ve derslerine göre değişmektedir. Ortalama dönemlik ücret 350 TL civarlarındadır. Ancak ders yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Örneğin alttan birkaç dersiniz varsa ödeyeceğiniz tutar 50-100 TL civarlarında artacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu