Sınav Konuları

DGS İçin Nasıl Çalışmalı?

DGS için çalışmak noktasında, DGS adaylarının planlamaya dikkat etmesi, kararlılık göstermesi ve disiplinli olması gereklidir. Uygulanan plan gerçekçi, adaya ve hedef puana uygun olmalıdır. Bir çalışma planı geliştiren, planlarına ve hedeflerine bağlılık gösteren ve disiplinli bir çalışma sürecinden geçen adaylar sınavı geçerler.

DGS’ye çalışan adayların öncelikle eksik oldukları konuları iyi bir şekilde belirlemesi, zorlanacaklarına emin oldukları konulara ağırlık vermesi gereklidir. Çünkü sınav zamanı arttıkça sınav stres seviyesi de artar ve bu nedenle de öncelikli konular bu şekilde hiç tamamlanamaz. Örneğin aday matematik dersinin kareköklü sayılar konusunda epey zorlanıyorsa, bu konuyu yeterince çalışmalı, ilgili videoları izlemeleri ve bu doğrultuda da farklı farklı sorular çözmelidir.

DGS hazırlık sürecinde adayların beslenme ve uyku düzenlerine son derece dikkat etmesi de önemli olmaktadır. Bu sayede ders çalışılan vakitler çok daha verimli geçecek ve gerçek sınav gününde uyanamama gibi bir problem meydana gelmeyecektir. Ayrıca beslenme düzeninin ilerlemesi de adayların hem sınav hazırlık sürecinde hem de sınav esnasında herhangi bir mide rahatsızlığı ile karşılaşmasını da önleyecektir.

DGS İçin Sözel ve Sayısal Derslere Nasıl Çalışmalı?

DGS için nasıl çalışmalı noktasında sözel ve sayısal dersleri uygun bir şekilde çalışmak gerekli oluyor. Sözel dersler söz konusu olduğunda başarılı olmanın yolu bol bol soru çözmek ve kitap okuma eylemini aksatmamak oluyor. Sayısal derslere çalışırken ise konu anlatım kitap ve videolarından yararlanmak, yine bol bol soru çözmeyi aksatmamak gerekiyor. Tüm bunlara ek adayların bol bol çıkmış sorulardan çözmesi de epey yararlı oluyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu